Σηφάκη Λουκία

Η ιατρός Λουκία Σηφάκη είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ξεκίνησε την ειδικότητά της στην Παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και την ολοκλήρωσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνης (CHUV), στην Ελβετία.

Παραμένοντας στο ίδιο νοσοκομείο, εξειδικεύτηκε στην Παιδιατρική Νεφρολογία για τρία χρόνια, σε έμμισθη θέση (“cheffe de clinique״) κι απέκτησε τον αντίστοιχο τίτλο μετά από εξετάσεις εθνικού τύπου (FMH). Παρακολούθησε το γαλλικό διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα Παιδιατρικής Νεφρολογίας κι απέκτησε το διαπανεπιστημιακό δίπλωμα «Παιδιατρική Νεφρολογία» από το  Πανεπιστήμιο «Paris Descartes» (Παρίσι) μετά από εθνικές εξετάσεις και παρουσίαση διπλωματικής εργασίας.

H Παιδιατρική Νεφρολογία είναι η υποειδικότητα της Παιδιατρικής που εστιάζει στις παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος (νεφρών, ουρητήρων και ουροδόχου κύστης) καθώς και στην αρτηριακή υπέρταση σε νεογνά, βρέφη, παιδιά κι εφήβους. Στο παιδονεφρολογικό ιατρείο γίνεται η διάγνωση, αντιμετώπιση και παρακολούθηση των παρακάτω παθήσεων:

  • Συγγενείς παθήσεις ουροποιητικού συστήματος (μονήρης νεφρός, πεταλοειδής νεφρός, έκτοπος νεφρός, διερεύνηση υδρονέφρωσης κτλ)
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Εξειδίκευση Παιδονεφρολογικό Τμήμα
Πτυχίο Ιατρός, MD

Εμπειρία

Ηρόδοτος Ιατρική E.E