Καλλιγιάννη Μαριβίκη

Η Καλλιγιάνη Μαριβίκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε με άριστα από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2006, από όπου και αποφοίτησε το 2012 με βαθμό Λίαν Καλώς. Το 2018 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Νευροεπιστήμες» του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με βαθμό 8.15, ενώ η πτυχιακή της εργασία πάνω στην Πολλαπλή Σκλήρυνση βαθμολογήθηκε με άριστα 9.5. Από το 2019 είναι διδακτορική φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, μελετώντας τις απεικονιστικές παραμέτρους του Κλινικώς μεμονωμένου συνδρόμου και τη συσχέτισή τους με τη μετάβαση στη βέβαιη διάγνωση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.
Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στη Νευρολογία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχοντας εκπαιδευτεί άρτια στη διαχείριση μίας πλειάδας νευρολογικών περιστατικών, όπως αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, άνοια, Πάρκινσον, Πολλαπλή Σκλήρυνση, κεφαλαλγίες, επιληψία, μυασθένεια, πολυνευροπάθεια. Παράλληλα με το κλινικό της έργο, ασχολήθηκε ενεργά επί σειρά ετών με τη διδασκαλία των προπτυχιακών φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, τόσο διδάσκοντας στο μάθημα της Νευρολογίας 7ου εξαμήνου, όσο και εκπαιδεύοντας τους 6οετείς φοιτητές κατά την κλινική τους άσκηση. Τέλος, έχει συμμετάσχει σαν ερευνήτρια σε κλινικές μελέτες πάνω στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών και ελληνικών συνεδρίων με προφορικές παρουσιάσεις και posters, καθώς και σε διεθνή συνέδρια εξειδικευμένα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση. Επιπλέον, δημοσιεύσεις της υπάρχουν στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Νευροανοσολογία». Είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Νευρολογίας (ΕΑΝ) από το 2018, συμμετέχοντας τακτικά σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του φορέα. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και του Ιατρικού Συλλόγου Βρυξελλών και Βαλλονίας (Ordre de Medecins).

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Εξειδίκευσή Νευρολογία
Πτυχίο Ιατρός, MD
Γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά
Φύλο Θήλυ

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η Καλλιγιάνη Μαριβίκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε με άριστα από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2006.

Η κ. Καλλιγιάνη είναι μέλος:

  • της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Νευρολογίας (ΕΑΝ)
  • του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου
  • του Ιατρικού Συλλόγου Βρυξελλών και Βαλλονίας (Ordre de Medecins)

Ηρόδοτος Ιατρική E.E