• Ηροδότου 148, Νέα Αλικαρνασσός

  Δείτε τα ωράρια των ιατρών

 • ΩΡΑΡΙΟ
Ακτινοδιαγνωστικό-Εργαστήριο-ΗΡΟΔΟΤΟΣ
Ακτινοδιαγνωστικό

Ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο

Το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο είναι στελεχωμένο με έμπειρο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, έτσι ώστε να προσφέρει υψηλής ποιότητας πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον τομέα της διάγνωσης για τον άνδρα και τη γυναίκα, με επιπλέον εξειδίκευση στον παιδιατρικό ασθενή.

Τμήμα Κλασσικού Ακτινολογικού, Ψηφιακής Υπολογιστικής Απεικόνισης (CR), όπου πραγματοποιούνται πάσης φύσεως ακτινογραφίες σε ενήλικες και σε παιδιά. Το τμήμα είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο μηχάνημα ψηφιακής τεχνολογίας, με δυνατότητα επεξεργασίας εικόνας μετά την αποθήκευσή της σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ώστε να μην είναι απαραίτητη η διπλή έκθεση του εξεταζόμενου.

Η προληπτική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού με το Invenia ABUS 2.0, έχει αναπτυχθεί ειδικά για να βοηθήσει τους ακτινολόγους να εντοπίζουν τον καρκίνο που κρύβεται πίσω από τον πυκνό μαστικό ιστό και μπορεί να «χαθεί» σε μια απλή μαστογραφία σε ποσοστό 30%.Εάν έχετε πυκνό μαστικό ιστό, η προσθήκη της προληπτικής εξέτασης με το Invenia ABUS 2.0 (Αυτοματοποιημένο σύστημα υπερηχογραφήματος μαστών) μπορεί να αυξήσει επιπλέον την ανίχνευση καρκίνων κατά 57%.

Η προληπτική εξέταση Invenia ABUS 2.0 χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα, αφού πρόκειται για υπέρηχο, για τη δημιουργία τρισδιάστατων απεικονίσεων του μαστικού ιστού και είναι η μοναδική εγκεκριμένη από τον FDA τεχνολογία υπερήχων για την ανίχνευση καρκίνου του μαστού σε γυναίκες με πυκνό μαστικό ιστό.

Τμήμα Ψηφιακής Μαστογραφίας (CR), με σύστημα ψηφιακής υπολογιστικής απεικόνισης με χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Τμήμα Υπερήχων, με Συστήματα Υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας για ενήλικες και παιδιά , όπου παρέχονται εικόνες υψηλής ευκρίνειας για εξετάσεις :

 • Οργάνων άνω-κάτω κοιλίας (ήπατος, χολής, σπλήνας, νεφρών, νεφρικών αρτηριών, κύστεως, έσω γεννητικών οργάνων)
 • Μαστού, θυρεοειδούς, αδένων, οσχέου
 • Μυοσκελετικού συστήματος
 • Επιφανειακών και εν τω βάθει αγγείων, καρωτίδων, νεφρικών, αορτής, αγγείων άνω/κάτω άκρων.

Χρησιμοποιούνται νέας γενιάς κεφαλές υπερήχου XDclear για απεικόνιση ακόμη και πολύ δύσκολων περιπτώσεων, όπως παχυσάρκων και μεγάλης σωματικής διάπλασης ασθενών.

Ταυτόχρονα, διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας τεχνική συγχρονισμένης απεικόνισης της εικόνας του υπερήχου σε πραγματικό χρόνο με λήψεις /ακολουθίες αξονικού τομογράφου, μαγνητικού τομογράφου, PET-CT και προηγμένες εξετάσεις του υπερηχοτομογράφου, επιτρέποντας την ογκομετρική πλοήγηση στις ακολουθίες αυτές , καθώς και με συνδυασμό τεχνικών σκιαγραφικών και ελαστογραφίας.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω ελέγχου με τεχνική Strain & Shear Wave Ελαστογραφίας για την εκτίμηση πιθανής κακοήθειας μορφωμάτων & βλάβες μαστού, θυρεοειδούς, ήπατος και προστάτου. Μπορεί να γίνει ποσοτική ένδειξη της λιπώδους εκφυλίσεως του ήπατος. Εκτός από τον υπερηχογραφικό έλεγχο των οργάνων του σώματος, επιπλέον, γίνονται και παρακεντήσεις μαστού, θυρεοειδούς, βιοψίες προστάτου και μαστού, προγεννητικός έλεγχος γονιμότητας για τους άνδρες αλλά και τις γυναίκες, καθώς και Triplex αγγείων, όπως επίσης και εξειδικευμένος έλεγχος ανδροουρολογικής απεικόνισης για τη στυτική δυσλειτουργία και τις κακώσεις πέους.

Εξειδικευμένο Παιδοακτινολογικό Τμήμα, όπου γίνονται υπέρηχοι σε βρέφη και παιδιά, καθώς και έλεγχος της κυστεοουρητηρικής παλινδρόμησης σε βρέφη με την υπερηχογραφική κυστεοουρηθρογραφία– χωρίς ακτινοβολία.

Τμήμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, με μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακής απεικόνισης για τον έλεγχο της σπονδυλικής στήλης, του ισχίου, καθώς και ταυτόχρονης σάρωσης των ισχίων, ολόσωμη μέτρηση οστικής πυκνότητας όπως και έλεγχο της πηχεοκαρπικής, με δυνατότητα εκτίμησης κατάγματος στη δεκαετία.

Στο Τμήμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας διεξάγονται εξειδικευμένες εξετάσεις σε παιδιά – το μοναδικό τμήμα απεικόνισης για παιδιά στην Κρήτη και το 2ο στην Ελλάδα – για τη μέτρηση της οστεοπόρωσης και την αξιολόγηση της μορφομετρίας του σκελετού σε συγκεκριμένες παιδιατρικές παθήσεις, καθώς και του συνολικού ποσοστού λίπους, μαλακού ιστού και οστών στα παιδιά, με ασφάλεια και αξιοπιστία. Λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής δόσης ακτινοβολίας η εξέταση δύναται να αντικαταστήσει την ακτινογραφία για την παρακολούθηση παιδιών με σκελετικές παθήσεις.

Παράλληλα, με βάση τις νέες κλινικές πρακτικές, που είναι χρήσιμες σε Ενδοκρινολόγους και Διαβητολόγους, καθώς και σε άλλες ειδικότητες, μπορεί να γίνει Μέτρηση της ποσότητας λίπους/ μυϊκής μάζας – Λιπομέτρηση για ενήλικες και παιδιά, με υψηλή ακρίβεια και την χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας, με χρωματική κωδικοποίηση των μεταβολών της σύστασης του σώματος. Η Λιπομέτρηση συνιστάται στις κλινικές περιπτώσεις καρδιομεταβολικών παθήσεων, νευρικής ανορεξίας, χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας, κυστικής ίνωσης, ΑΙDS/HIV, αλλά και για τη διαχείριση βάρους, την παρακολούθηση αθλητών και την εκτίμηση της σωματικής ευεξίας.

Το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο είναι στελεχωμένο με έμπειρο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, έτσι ώστε να προσφέρει υψηλής ποιότητας πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον τομέα της διάγνωσης για τον άνδρα και τη γυναίκα, με επιπλέον εξειδίκευση στον παιδιατρικό ασθενή.

ΤΜΗΜΑΤΑ

 • Κλασσικού Ακτινολογικού, Ψηφιακής Υπολογιστικής Απεικόνισης (CR)
 • Ψηφιακής Μαστογραφίας (CR)
 • Τμήμα Υπερήχων, με Συστήματα Υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας για ενήλικες και παιδιά
 • Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας
 • Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας για παιδιά (το 2ο κέντρο στην Ελλάδα)
 • Μέτρηση της ποσότητας λίπους/ μυϊκής μάζας για ενήλικες και παιδιά