• Ηροδότου 148, Νέα Αλικαρνασσός

  Δείτε τα ωράρια των ιατρών

 • ΩΡΑΡΙΟ
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ-ηροδοτος-αλικαρνασο
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ-ηροδοτος-ιατρικη-φροντιδα

Μικροβιολογικό εργαστήριο

Το μικροβιολογικό εργαστήριο είναι στελεχωμένο με έμπειρο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, έτσι ώστε να προσφέρει υψηλής ποιότητας πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους τομείς της πρόληψης και της διάγνωσης, με εξειδίκευση στον παιδιατρικό ασθενή.

Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο είναι στελεχωμένο με έμπειρο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, έτσι ώστε να προσφέρει υψηλής ποιότητας πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους τομείς της πρόληψης και της διάγνωσης. Το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονους αναλυτές, από κορυφαίες εταιρείες του χώρου, καλύπτοντας όλο το φάσμα των εξετάσεων, από τις πιο απλές έως και τις πλέον εξειδικευμένες, κάτω από συνεχή επιστημονικό ποιοτικό έλεγχο. Λειτουργεί με πλήρη αυτοματοποίηση των διαδικασιών του και υπόκειται, σύμφωνα με υποδείξεις, σε τακτικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς ποιοτικούς ελέγχους από πιστοποιημένους φορείς.

Με τη χρήση κωδικών barcodes ταυτοποιούνται όλα τα δείγματα από τη στιγμή της δειγματοληψίας έως και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων. Η επικοινωνία των αναλυτών του εργαστηρίου με το σύστημα μηχανοργάνωσης επιτρέπει την αυτόματη πραγματοποίηση των απαιτούμενων αναλύσεων και την καταχώρηση των αποτελεσμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα λάθους, εξασφαλίζοντας αξιόπιστα και ταχύτατα αποτελέσματα. Τηρείται ιστορικό των εξετάσεων και δίδεται η δυνατότητα σύγκρισης με προηγούμενες εξετάσεις που έχετε πραγματοποιήσει στο Κέντρο μας, καθώς και άμεσης επανεκτύπωσης οποιωνδήποτε παλαιότερων αποτελεσμάτων χρειαστείτε.

Το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου μας βρίσκεται πάντα στην διάθεση του ασθενούς για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα των εξετάσεών του, αλλά και για την επίλυση άλλων πιθανών ιατρικών θεμάτων. Βασικό μας μέλημα είναι ο συνδυασμός της άρτιας επιστημονικής κάλυψης, αλλά και της προσωπικής και ανθρώπινης επικοινωνίας ανάμεσα στον ασθενή και τον ιατρό, σεβόμενοι απόλυτα το ιατρικό απόρρητο. Καθημερινά, τηρείται αντίγραφο ασφαλείας για την διασφάλιση των καταχωρημένων δεδομένων και αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα των περισσότερων εξετάσεων δίνονται αυθημερόν στον εξεταζόμενο και των υπολοίπων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αποστολής αποτελεσμάτων μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax) και/ή ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail).

Δειγματοληψίες κατ’ οίκον

Το προσωπικό του Μικροβιολογικού μας Εργαστηρίου, με σεβασμό προς τον ευπαθή πληθυσμό και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης, πραγματοποιεί και δειγματοληψίες κατ’ οίκον.

Συσκευή ανίχνευσης – Απεικόνισης φλεβών

Ειδική συσκευή Ανίχνευσης Φλεβών, για διευκόλυνση της αιμοληψίας σε ασθενείς με αδύναμο φλεβικό σύστημα, ιδανικό για χρήση σε παιδιά και βρέφη.

ΤΜΗΜΑΤΑ

 • Αιματολογικό
 • Ορμονολογικό
 • Ανοσολογικό
 • Βιοχημικό
 • Ορολογικό
 • Εξετάσεις Αλλεργιών
 • Καλλιέργειες
 • Αντιβιογράμματα – Ταυτοποίηση μικροοργανισμών